Usa i pomodori al massimo!

INGREDIENTE:

-pomodori datterini (noi abbiamo usato 8 kg di pomodori).

COTTURA:

1.Lavare i pomodori e rimuovere le spine.

2.Passarli attraverso lo spremiagrumi, separando così il loro succo.

3.Successivamente puoi farlo in due modi: versare il succo di pomodoro in una ciotola trasparente o in una ciotola capiente. Quindi mettetelo da parte per un minimo di 60 minuti.

Durante questo periodo, la parte più solida del succo si separerà dalla parte più acquosa: se si mette il succo in un recipiente trasparente, questo si nota molto facilmente.

Con l’aiuto di un mestolo, trasferite la parte più solida del succo in una casseruola dal fondo spesso.

Dacă ați turnat sucul într-un bol, separați partea solidă de cea lichidă în felul următor: realizați un orificiu în mijlocul părții solide a sucului cu o lingură, după care treceți o strecurătoare măruntă prin ea. Astfel „apa” de roșii va ajunge în strecurătoare și poate fi îndepărtată cu ajutorul unui polonic.

Nu aruncați „apa” de roșii. Puteți să o consumați imediat sau să o conservați, asezonând-o cu puțină sare.

4.Fierbeți partea mai solidă a sucului de roșii pe foc mic, pe parcursul a aproximativ 1.5 ore sau până când capătă consistența dorită. Transferați pasta de roșii în borcane sterilizate.

5.De asemenea, noi am folosit pulpa, coaja și semințele de roșii, pe care le-am separat de suc. Le-am transferat într-o cratiță cu fundul gros și le-am fiert pe foc mic, pe parcursul a 1.5 ore, până când s-a evaporat aproape tot lichidul din ele. Apoi le-am pasat cu blenderul și am dat pasta, pe care am obținut-o în clocot (dacă doriți, puteți să o treceți printr-o strecurătoare măruntă înainte de ultima fierbere). Am transferat-o în borcane sterilizate.

6.Ca să evitați apariția mucegaiului în borcane și să asigurați conservarea excelentă și îndelungată a pastei de roșii, încingeți puțin ulei rafinat de floarea-soarelui până la 170°C‌ și acoperiți suprafața pastei de roșii din fiecare borcan cu el. Apoi acoperiți borcanele cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

7.După cum spuneam, și „apa de roșii” poate fi conservată: fierbeți-o, turnați-o în borcane sau sticle sterilizate, cât este fierbinte și închideți-le îndată ermetic, folosind capace sterilizate. Uneori în ea mai rămână pulpă de roșii, care se depune ulterior pe fundul sticlelor sau borcanelor. Înainte de servire pur și simplu agitați conținutul acestora.

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!