Una lattina molto interessante! La zucca preparata in questo modo ha un sapore quasi identico al mango. Vale la pena provare questa delizia!

INGREDIENTE:

-3 kg di zucca sbucciata;

-3 arance;

-un limone;

-10 g di sale al limone;

-600 g di zucchero.

COTTURA:

1.Pulire la zucca dalla buccia e dai semi, quindi pesarla.

2.Tagliare la polpa di zucca a cubetti.

3.Coprire arance e limoni con acqua bollente. Lasciali scottare nel corso di 30 secondi. Quindi pulire 2 arance dalla buccia.

4.Tăiați citricele în cubulețe (o portocală și lămâia trebuie să rămână cu coajă).

5.Puneți toate ingredientele pregătite într-un bol adânc. Adăugați sarea de lămâie și zahărul. Amestecați.

6.Acoperiți vasul cu un capac și lăsați dovleacul și citricele să se „odihnească” timp de 3 ore, amestecându-le periodic. Drept rezultat, citricele își vor elibera sucul, ale căror aromă și gust vor pătrunde în dovleac.

7.Transferați dovleacul (cu/fără citrice) în borcane sterilizate, după care turnați și sucul citricelor în ele. Noi am pregătit 2 conserve cu dovleac și citrice și 2 conserve doar cu dovleac. Bucățelele rămase de citrice pot fi servite separat cu ceai.

8.Acoperiți borcanele cu capace sterilizate, fără să le închideți ermetic și puneți-le într-o cratiță înaltă, tapetându-i în prealabil fundul cu o cârpă curată. Turnați apă rece în cratiță, astfel încât ea să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor.

9.Sterilizați viitoarele conserve timp de 30 minute din momentul clocotirii apei (noi am pus dovleacul în borcane de 800 ml). Dacă doriți ca dovleacul din ele să fie foarte moale și sfărâmicios (aproape ca piureul), puteți să le sterilizați mai mult.

10.Scoateți borcanele din apă și închideți-le ermetic. Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.

11.Puneți-le la locul de păstrare.

12.De linea di principio, il cibo in scatola può essere servito immediatamente (se si vuole testarne il gusto prima dell’inverno): come tale o aggiunto a dessert e persino insalate.

Ti consigliamo di preparare questo tipo di cibo in scatola! Siamo sicuri che rimarrete soddisfatti del risultato!

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!