Fantasticamente gustoso!

INGREDIENTE:

-1 kg di bucce di anguria;

-800 g di zucchero;

-mezzo limone.

Altro: acqua + 1/2 cucchiaino di bicarbonato di sodio.

COTTURA:

1. Lavare accuratamente l’anguria. Tagliatela a fette. Separare la polpa e la buccia da ogni fetta, lasciando un sottile strato di polpa rossa sullo strato verde.

2.Pulire le bucce di melone dal loro strato superficiale, quindi tagliarle a cubetti. Mettetele in una casseruola dal fondo spesso.

3.Coprire le bucce di melone con acqua fredda. Sciogliere il bicarbonato di sodio al suo interno. Quindi far bollire le bucce di melone per 2-3 minuti dal momento dell’ebollizione dell’acqua.

4.Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratiță și presărați zahărul pe suprafața lor. Puneți-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva. Străduiți-vă să nu amestecați foarte mult, ca să nu sfărâmați cubulețele de coji de pepene.

5.Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească pe parcursul a 8-10 ore sau peste noapte.

6.Adăugați lămâia în dulceață. Nu trebuie să o mărunțiți, deoarece ulterior o veți îndepărta. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.

7.Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească.

8.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.

9. Lasciare raffreddare le lattine ottenute a temperatura ambiente, quindi posizionarle nel luogo di conservazione.

Vi auguriamo buon appetito con i vostri cari!